voetbalzone

‘Atlético luisterde naar Simeone en liet 200 miljoen euro lopen’

Erik van Dam08 aug 2015, 11:19
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2015, 11:19
Advertentie

Atlético Madrid werd in het seizoen 2013/14 kampioen van Spanje, maar wist die knappe prestatie vorig seizoen niet te herhalen. De club eindigde achter Barcelona (94 punten) en Real Madrid (92 punten) op respectabele afstand derde met 78 punten. De club uit Madrid wil dit seizoen graag weer lang meedoen om de titel en wees in de zomer dan ook biedingen op de sterspelers af. Men liet in totaal 200 miljoen euro schieten, legt Marca uit.

voetbalzone

Atlético zei ‘nee’ tegen een bod van 65 miljoen euro op Koke, zeer waarschijnlijk afkomstig van Chelsea. Paris Saint-Germain was bereid 60 miljoen af te tikken voor Antoine Griezmann maar ving ook bot bij Atlético: Diego Simeone wilde Koke en Griezmann niet kwijt. Manchester City wilde tot 40 miljoen euro gaan voor Diego Godín, maar de verdediger had geen zin om naar Engeland te vertrekken en Atlético zou hem sowieso al niet hebben afgestaan.

Marca bericht ook dat Manchester United belangstelling had voor Jan Oblak, een link die niet eerder werd gelegd in de media. De Slowaakse keeper had voor zo’n 35 miljoen euro de overstap kunnen maken, maar Atlético weigerde mee te werken. Bij elkaar opgeteld lieten los Colchoneros dus een bedrag van 200 miljoen euro schieten voor in totaal vier spelers. Wel verdiende de club 74 miljoen euro aan de verkoop van Arda Turan, Mario Mandzukic en Toby Alderweireld.

Bezig met laden …