voetbalzone

Atlético maakt einde aan hegemonie van Internazionale

Daniel Cabot Kerkdijk27 aug 2010, 22:35
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2010, 22:35
Advertentie

Internazionale wilde de prestaties van Barcelona uit het vorige kalenderjaar evenaren, maar is na vrijdagavond voorlopig blijven steken op vier hoofdprijzen. De houder van de Champions League moest in Monaco de Europese Super Cup laten aan Atlético Madrid, de winnaar van het vorige toernooi om de Europa League: 0-2. De beslissing in het Prinsdom viel pas in het tweede bedrijf.

/

Na de drie hoofdprijzen van vorig seizoen en de Italiaanse Super Cup van afgelopen zaterdag waren Wesley Sneijder en consorten erop gebrand een vijfde prijs aan de conduitestaat toe te voegen. In de eerste helft viel geen enkel doelpunt. Sneijder kreeg na luttele minuten spelen een mogelijkheid, maar zijn schot ging over het doel van David De Gea. Uit een hoekschop van de Nederlander slaagde ook Walter Samuel er niet in de score te openen. De Argentijn had een zee van tijd en ruimte.

Na rust kroop Atlético meer uit haar schulp. Een inzet van José Antonio Reyes was de eerste waarschuwing van de ploeg van Quique Sánchez Flores. Vlak daarna namen de Madrilenen de leiding. Reyes ontdeed zich van Maicon en plaatste de bal keurig achter Julio César: 0-1. Inter had uitzicht op de gelijkmaker, maar Samuel Eto'o had veel meer kunnen doen met een voorzet van Sneijder. Zijn kopbal ging over, terwijl ook Lucio nog achter hem stond.

Acht minuten voor tijd viel de beslissing. Simao Sabrosa liet Lucio zijn hielen zien en uit diens voorzet werkte Sergio Agüero de 0-2 binnen. Zelfs vanaf elf meter was Inter niet in staat om te scoren. Na een overtreding van Raúl García op Goran Pandev zag Diego Milito hoe De Gea zijn inzet keerde. Inter krijgt over enkele maanden de tijd om de Wereldbeker voor clubteams te veroveren, maar zal hooguit op vijf prijzen eindigen. Barcelona stak in 2009 zes trofeeën de lucht in.

Bezig met laden …