Atlético maakt einde aan slechtste doelpuntenreeks onder Simeone

Daniel Cabot Kerkdijk04 apr 2015, 20:01
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2015, 20:01

Atlético Madrid heeft zaterdag drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Córdoba, dat zodoende de tiende opeenvolgende nederlaag leed. De ploeg van Diego Simeone was met 0-2 te sterk voor de Zuid-Spanjaarden. Antoine Griezmann en Sául Ñigúez zorgden ervoor dat Atlético voor het sinds 31 januari weer in een competitieduel buitenshuis trefzeker was. De reeks van 341 minuten zonder uitdoelpunt was de slechtste reeks onder leiding van Simeone.

Córdoba had in de eerste helft weliswaar zestig procent balbezit, maar Atlético was toch op alle fronten beter. Jan Oblak hoefde in de eerste helft niet eens in actie te komen. Na zes minuten kwam de ploeg van Simeone al aan de leiding. Griezmann rondde een counter doeltreffend af, door het leer diagonaal achter Juan Carlos te schieten. Een rake kopbal van Sául, zes minuten voor rust, verdubbelde de voordelige marge van los Colchoneros.

Na de onderbreking bleef Córdoba meer aan de bal, maar pas in de 61e minuut moest Oblak daadwerkelijk in actie komen. De doelman keerde een inzet van Bebé, die later in de tweede helft nog vanaf 35 meter zelfs het aluminium raakte. Vier minuten voor tijd keerde Oblak op formidabele wijze ook nog een kopbal van José Ángel Crespo. Simeone liet Arda Turan en Fernando Torres in de tweede helft invallen. Door de zege staat Atlético Madrid op een derde plaats en wordt Valencia verplicht om zondag de streekderby tegen Villarreal te winnen.