Atlético Madrid boekt zege nummer vier en staat in knockout-fase

Daniel Cabot Kerkdijk06 nov 2013, 21:34
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2013, 21:34

Atlético Madrid heeft zich woensdagavond zoals verwacht voor de knockout-fase van de Champions League geplaatst. In het eigen Vicente Calderón had het team van Diego Simeone weinig moeite met Austria Wien, dat in de eerste ontmoeting al met 0-3 klop had gekregen: 4-0. Atlético, dat opnieuw zonder Toby Alderweireld aantrad, heeft na vier speeldagen nog geen enkel punt laten liggen. In de komende weken spelen Zenit Sint-Petersburg, FC Porto en ook Austria nog om de tweede plek.

/

Simeone stond in de eerste tien minuten reeds driftig met zijn armen te zwaaien. De coach was niet te spreken over de intensiteit van zijn spelers en zijn aanwijzingen sorteerden effect. Na een corner van Koke ontstond er een rommelige situatie en was het Miranda die het leer achter Heinz Lindner kreeg: 1-0. Atlético was luttele minuten later via Raúl Garcia en Diego Costa dicht bij nog een doelpunt, maar mocht zich ook gelukkig prijzen met een redding van Thibaut Courtois op een poging van Thomas Murg. In de 25e minuut viel alsnog de 2-0. Na voorbereidend werk van Diego Costa kopte Raúl Garcia het leer op krachtige wijze in de bovenhoek. Op slag van rust besliste Filipe Luis de wedstrijd. Lindner kreeg een inzet van Adrián niet onder controle; de Braziliaan gaf het laatste zetje: 3-0.

Ondanks de riante voorsprong zocht Atlético ook na rust naar doelpunten. Diego Costa en Koke waren echter onzorgvuldig in de afwerking en zodoende bleef het bezoek uit Oostenrijk een ruimere nederlaag bespaard. Een kwartier voor tijd liet Diego Costa een goede kans onbenut. Na een charge van Manuel Ortlechner op Cristian Rodriguez wees de scheidsrechter naar de stip. Diego Costa nam plaats achter de bal, maar Lindner kon de gedachten van de Braziliaan lezen. Zeven minuten voor tijd pikte hij alsnog zijn doelpunt mee, na een slimme hakbal van Raúl García: 4-0.