Atlético Madrid buigt hoofd in tumultueus bekergevecht met zes treffers

Dominic Mostert16 jan 2019, 20:25
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2019, 20:25

Atlético Madrid is woensdagavond uitgeschakeld in de Copa del Rey. Na een eerder 1-1 gelijkspel tegen Girona in de achtste finales van het bekertoernooi volgde woensdag een 3-3 remise, waardoor de underdog op basis van uitdoelpunten doorbekert naar de kwartfinales. Voor eigen publiek boog Atlético een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong, maar het laatste woord was twee minuten voor tijd aan de bezoekers.

Door het 1-1 gelijkspel van vorige week mocht Girona nog altijd hopen op een plek in de halve finale van de Copa del Rey. Toch leek het, net als in de eerste ontmoeting, vroeg mis te gaan voor de nummer negen van LaLiga. Toen kwam Atlético in de negende minuut op voorsprong; nu gebeurde dat na twaalf minuten. Nikola Kalinic werd gelanceerd door een lange bal van Diego Godín, ontsnapte uit de rug van zijn bewaker en stond plots oog in oog met doelman Gorka Iraizoz. Maar net zoals het openingsdoelpunt drie minuten later viel dan in de heenwedstrijd, gold dat ook voor de gelijkmaker.

Kwam Girona voor eigen publiek na 33 minuten langszij; in het Wanda Metropolitano had de ploeg van Eusebio Sacristán 36 minuten nodig. Binnen het strafschopgebied nam Valery Fernández de bal aan op de borst, alvorens prachtig in de verre hoek te volleren: 1-1. Het doelpunt kwam vrij onverwacht, want Atlético leek de wedstrijd onder controle te hebben. Het team van Diego Simeone oogde scherper dan Girona en leek de wedstrijd gauw te willen beslissen. Vlak voor de 1-1 dacht men op 2-0 te komen, maar vanwege buitenspel werd de treffer van Kalinic afgekeurd.

Na de gelijkmaker probeerde Atlético de druk op te voeren. Dat leidde voor rust echter niet tot een hernieuwde voorsprong. Vier minuten na rust probeerde Ángel Correa het van afstand; keeper Iraizoz liet de bal glippen, maar zag de paal redding brengen. Atlético had veel balbezit op het middenveld, maar deed daar te weinig mee en kreeg na een klein uur het deksel op de neus. Aleix García plaatste een vrije trap feilloos op het hoofd van Cristhian Stuani, die raak kopte. Daardoor zou er zeker geen verlenging aan te pas komen en had Atlético twee doelpunten nodig om door te bekeren. Het team van Simeone zette dan ook de aanval in en dat offensief sorteerde al gauw effect.

Het werd 2-2 via Correa: de aanvaller kwam op aangeven van Antoine Griezmann vrij te staan voor Iraizoz en maakte geen fout in de afronding. Nadien bleef Girona aanvankelijk overeind en de tijd begon te dringen voor Atlético. Omdat ook een doelpunt van Santiago Arias werd afgekeurd wegens buitenspel, stond de thuisploeg in de slotfase aan de rand van de afgrond. Vijf minuten voor tijd werd Griezmann echter bereikt door Thomas Lemar en schoot hij vanuit een lastige hoek snoeihard raak in het dak van het doel. Toch ging het nog mis voor Atlético, want drie minuten voor tijd bepaalde Seydou Doumbia de eindstand op 3-3. In de zes minuten durende blessuretijd kon de thuisploeg daar niets meer aan veranderen.