voetbalzone

Atlético Madrid doet voor veertig miljoen euro zaken met Real Madrid

Yanick Vos20 jun 2019, 13:17
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2019, 13:17
Advertentie

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Marcos Llorente, zo laat de club donderdagmiddag weten. De middenvelder komt voor veertig miljoen euro over van Real Madrid. Wanneer Llorente de medische keuring met succes doorstaat, zet hij zijn handtekening onder een vijfjarig contract in het Wanda Metropolitano. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, werd opgeleid bij Real Madrid, maar kwam voor volgend seizoen niet in de plannen van Zinédine Zidane voor.

De voormalig Spaans jeugdinternational werd lange tijd gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Koninklijke. Toen een grote doorbraak uitbleef, werd hij in het seizoen 2016/17 uitgeleend aan Alavés. Na 32 competitiewedstrijden werd hij klaar geacht voor het grote werk en keerde hij terug in Madrid. De afgelopen twee seizoenen kwam hij slechts sporadisch in actie in het eerste elftal. Llorente moest het voornamelijk doen met invalbeurten en hoopt onder trainer Diego Simeone op meer speelminuten in LaLiga.

Simeone kan een nieuwe controleur op het middenveld wel gebruiken, daar Rodri op weg is naar de uitgang. De middenvelder staat op het punt zijn overgang naar Manchester City af te ronden. De Engelse topclub betaalt circa zeventig miljoen euro voor Rodri. Een deel van dat bedrag steekt Atléti in de komst van Llorente. Veertig miljoen euro is genoeg om zijn clausule te lichten. Na Felipe (FC Porto) en Nicolás Ibáñez (San Luis) is Llorente de derde zomerse aankoop voor Atlético Madrid.

Bezig met laden …