Atlético Madrid heeft aan 33 minuten genoeg en waarschuwt Real

Gijs Freriks25 sep 2018, 23:50
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2018, 23:50

Atlético Madrid heeft zonder problemen weten af te rekenen met Huesca. Het team van Diego Simeone boekte dinsdag een 3-0 overwinning en staat nu met elf punten op de derde plaats. Real Madrid en Barcelona hebben twee punten meer, maar hebben ook een duel minder gespeeld dan los Colchoneros.

Atlético stelde de zege in de eerste 33 minuten veilig: Antoine Griezmann tikte op aangeven van Diego Costa binnen en Thomas Partey knalde vanuit de tweede lijn de 2-0 tegen de touwen. Na ruim een half uur gooide Koke de wedstrijd in het slot: zijn pass was bedoeld voor Ángel Correa, maar draaide het doel in. De videoscheidsrechter besloot om de treffer terug te kijken, maar besloot om niet in te grijpen.

Atlético zat door de 3-0 op rozen en hoefde in de tweede helft geen gas meer te geven in het Wanda Metropolitano. Griezmann kreeg rust en werd na 52 minuten vervangen door Nikola Kalinic. Hij zag hoe Huesca nog een paar kansen kreeg; zo mikte Ezequiel Avila over. Aan de overzijde schoot Filipe Luís in het zijnet, maar gescoord werd er niet meer. Komende zaterdag gaat Atlético op bezoek bij Real Madrid.