voetbalzone

'Atlético Madrid moet miljoenenaankoop na hartoperatie halfjaar missen'

Bart Kruyt17 jul 2014, 11:20
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2014, 11:20
Advertentie

Atlético Madrid betaalde 7,5 miljoen euro voor de komst van het Argentijnse toptalent Ángel Correa, maar lijkt voorlopig nog niet over de aanvaller te kunnen beschikken. Bij de medische keuring kwam aan het licht dat Correa met een hartprobleem kampt en dat hij geopereerd moest worden. Volgens Mattias Lammens is de ingreep geslaagd, maar moet de aanvaller maandenlang toekijken.

voetbalzone

Lammens is de voorzitter van San Lorenzo, de club die Correa verkocht aan Atlético. Hij vertelt aan Olé dat de jongeling voorlopig niet aan voetballen hoeft te denken: volgens de preses mag Correa in de aankomende zes maanden nog niet trainen of wedstrijden spelen en moet zijn revalidatie op de voet gevolgd worden. Lammens zegt dat Atlético en San Lorenzo besloten hebben om de transfer uit te stellen tot het moment dat Correa weer mag voetballen.

Vorige maand was de verwachting nog dat Correa snel zou herstellen en de clubs zagen destijds nog geen reden om af te zien van het akkoord over de transfervoorwaarden. De zaken zouden nu anders liggen, al heeft Atlético dat nieuws nog niet bevestigd op de website van de club. Correa speelde tot dusver 48 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal, voor San Lorenzo, en scoorde 10 keer.

Bezig met laden …