voetbalzone

Atlético Madrid pakt door en laat uitblinker bijtekenen

Robin Bruggeman21 okt 2016, 12:38
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2016, 12:38
Advertentie

Yannick Ferreira Carrasco heeft zijn contract bij Atlético Madrid met twee jaar verlengd, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De Belgische uitblinker stond nog tot 2020 onder contract bij los Colchoneros en plakt daar nu twee jaar aan vast: zijn nieuwe verbintenis loopt op 30 juni 2022 af. De vleugelspeler werd een paar dagen geleden nog in verband gebracht met Barcelona en Chelsea, maar omschreef die geruchten toen als ‘leugens’.

/

Sportief directeur José Luis Caminero toonde zich verguld met de verlenging: “Het is geweldig nieuws voor ons. Hij heeft enorm veel potentie. Dit is een jonge speler, met een enorme persoonlijkheid. Hij is in staat om het team op sleeptouw te nemen als dat nodig is. Zijn snelheid en dribbels bieden ons veel opties in de aanval. Hij heeft ook een geweldig schot, zoals we hebben gezien bij een aantal van zijn doelpunten. We zijn erg blij dat er nog veel goals zullen volgen, want hij hoort bij het soort spelers dat een team sterker maakt.”

Atlético nam Carrasco aan het begin van het vorige seizoen voor twintig miljoen euro over van AS Monaco. In zijn eerste seizoen in Madrid speelde hij in totaal 43 wedstrijden, waarin hij goed was voor 5 doelpunten. De Belg trof onder andere doel in de finale van de Champions League.

Bezig met laden …