Atlético Madrid passeert Real Madrid mede dankzij fenomenale Griezmann

Mart van Mourik04 mei 2023, 00:16
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2023, 00:16

Atlético Madrid heeft woensdagavond een ruime zege geboekt in LaLiga. In het Wanda Metropolitano werd Cádiz met liefst 5-1 verslagen. Antoine Griezmann nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, terwijl Álvaro Morata, Yannick Carrasco en Nahuel Molina de doelpuntenproductie voltooiden. Dankzij de overwinning neemt het team van trainer Diego Simeone de tweede plek op de ranglijst over van Real Madrid (68 punten), dat na 33 wedstrijden een punt minder verzamelde dan Atlético (69).

Bijzonderheden
Zonder de geblesseerde Memphis Depay kwam Atlético na een minuut spelen al op een 1-0 voorsprong dankzij Griezmann, die een klein half uur later ook de 2-0 aantekende met een vernietigend schot. Binnen een kwartier na rust hadden los Colchoneros de voorsprong al verdubbeld: eerst maakte Álvaro Morata op aangeven van Mario Hermoso de 3-0; vervolgens zette Carrasco dankzij een benutte strafschop de 4-0 op het scorebord. Het slotakkoord werd gespeeld door Molina, die een minuut na de uiterst fraaie eretreffer van Choco Lozano de 5-1 binnenschoot.

Atlético Madrid - Cádiz 5-1
2’ 1-0 Antoine Griezmann (assist: Yannick Carrasco)
27’ 2-0 Antoine Griezmann (assist: Thomas Lemar)
49’ 3-0 Álvaro Morata (assist: Mario Hermoso)
57’ 4-0 Yannick Carrasco (penalty)
72’ 4-1 Choco Lozano (assist: José Antonio De La Rosa
73’ 5-1 Nahuel Molina (assist: Rodrigo De Paul)