Atlético Madrid stoomt door en voert druk op Barcelona maximaal op

Matthijs van Laar17 apr 2016, 20:03
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2016, 20:03
/

Atlético Madrid lijkt in kampioensvorm. Zondag, vier dagen na de prachtige overwinning op Barcelona in de kwartfinale van de Champions League, won het elftal van Diego Simeone voor eigen publiek met 3-0 van laagvlieger Granada. Los Colchoneros komen daarmee in punten gelijk met koploper Barcelona, dat echter later op de avond nog een wedstrijd tegoed heeft. Het is dan ook bloedstollend spannend in de top van de Primera División: nummer drie Real Madrid, dat zaterdag al won, volgt op één punt.

Atlético Madrid - Granada 3-0
Atlético gaf meteen vol gas en hield de tegenstander, die tegen degradatie strijdt, van meet af aan onder druk. De 1-0 na vijftien minuten spelen kwam dan ook bepaald niet uit te lucht vallen. Fernando Torres zag zijn kansrijke schot nog knap geblokt worden, maar de bal viel vervolgens voor de voeten van Koke, die doelman Andrés Fernández kansloos liet met een tegendraadse schuiver. Atlético bleef daarna beter, maar een moment van onachtzaamheid kwam de thuisploeg bijna duur te staan. Rubén Rochina kreeg na een half uur spelen de kans om uit te halen en deed dat bijzonder goed. Jan Oblak wist zich al geklopt, maar zag tot zijn opluchting dat de knal uiteen spatte op de paal.

/

Na een uur spelen verdubbelde Atlético vervolgens de marge, waarmee het zichzelf wat meer lucht verschafte. Torres ontsnapte heel even aan de aandacht van zijn bewakers en werd perfect bediend. Vrij voor Fernández deed de spits waar hij het beste in is: met een behendig wippertje tekende el Niño voor de 2-0. Het betekende alweer de 86e goal van Torres in La Liga: 1 meer dan de 85 treffers die hij in de Premier League maakte. Het slotakkoord kwam niet veel later op naam van Ángel Correa, die vrij op Fernández af kon na een prachtige bal van Saúl Níguez en beheerst afrondde: 3-0. Door die overwinning is Atlético in ieder geval verzekerd van een klassering bij de bovenste drie en dus Champions League-voetbal voor komend seizoen.

Rayo Vallecano - Villarreal 2-1
Villarreal staat vierde en heeft nog wat overwinningen nodig om zich van die plek te verzekeren, maar zondag ging het lelijk mis. De bezoekers begonnen niet goed aan de wedstrijd en keken al na zeven minuten tegen een achterstand aan: Javi Guerra schoot van dichtbij raak uit een rebound. El Submarino Amarillo herpakte zich echter en kwam dertien minuten later weer langszij. Jonathan dos Santos had een schitterende assist in huis op Adrián López, die bijna net zo fraai afrondde. Die 1-1 leek lange tijd de eindstand te worden, maar met een knappe kopbal bepaalde Miku tien minuten voor tijd anders.