Atlético Madrid verliest in Baskenland en laat Barcelona verder uitlopen

Bart Kruyt27 jan 2013, 21:52
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2013, 21:52

Barcelona is weer drie punten uitgelopen op Atlético Madrid. De koploper van de Primera División won zondag met 5-1 van Osasuna en zag zijn achtervolger vervolgens punten verspelen. Atlético ging op bezoek bij Athletic Bilbao met 3-0 onderuit en heeft nu elf punten minder dan Barcelona, dat erg hard op weg is naar de landstitel. Málaga klom naar de vijfde plek op de ranglijst, door met 2-3 te winnen van Real Mallorca. Daarmee profiteerden de eilandbewoners van de nederlaag die Real Betis zaterdag leed bij Rayo Vallecano.

/

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 3-0
Atlético Madrid moest het zondagavond zien te redden zonder de geblesseerde Radamel Falcao en de topspits werd duidelijk gemist. De bezoekers hadden het moeilijk in San Mames, maar kregen in de eerste helft wel de beste kans om op voorsprong te komen. Kort voor rust kreeg Diego Costa de bal bij de inkomende Emre, die van dichtbij de hoek voor het uitkiezen had, maar Gorka Iraizoz op zijn pad vond. Aan de overkant bewees ook Thibaut Courtois een uitstekende keeper te zijn, door Atlético bij een aantal hachelijke momenten op de been te houden.

Kort na rust had Courtois ook weer een uitstekende redding. De doelman verwerkte een inzet van Markel Susaeta tot hoekschop, maar kon niet voorkomen dat Bilbao uit deze corner op voorsprong kwam. Mikel San José kon vrij binnenkoppen en zag het duel hierna een stuk harder worden. Cristian Rodriguez ontsnapte aan een rode kaart na een schandalige overtreding op Ekiza, met een opstootje tot gevolg, en ook Diego Godin, Aritz Aduriz en Emre kregen in een kort tijdsbestek geel. Ekiza moest zich door de tackle van Rodriguez overigens geblesseerd laten vervangen.

Met Carlos Gurpegui als invaller binnen de lijnen zette Atlético meer druk naar voren. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en Raul Garcia kreeg daar een goede kans voor, maar weer was daar Iraizoz, die een doelpunt met een knappe redding voorkwam. Aan de overkant liet ook Courtois zich weer gelden, maar een klein kwartier voor het einde werd hij toch voor de tweede keer geklopt. De steekpass van Ander Herrera was precies in de loop voor Susaeta, die de 2-0 binnenschoot. Niet veel later maakte Oscar de Marcos er na een knappe aanval 3-0 van en dat was de beslissing.

Real Mallorca - Málaga 2-3
Málaga kende een uitstekende start van het uitduel bij Real Mallorca. De ploeg van Manuel Pellegrini kwam na tien minuten op voorsprong dankzij een treffer van Javier Saviola, die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en geen moment twijfelde. Zes minuten later werd het ook 0-2 en nu was de doelpuntenmaker Isco, die bij de tweede paal een voorzet van Nacho Monreal binnenschoot. Victor bracht de spanning vervolgens terug in de wedstrijd, maar Monreal bracht de marge met zijn eerste goal voor Málaga weer terug naar twee. Giovani dos Santos maakte de 2-3 en Martin Demichelis kreeg nog rood, maar de bezoekers wisten de voorsprong met tien man wel te verdedigen.