David HanckoImago

Atlético Madrid zet met aantrekken nieuwe verdediger definitief streep door komst Dávid Hancko

Siep Engelen23 aug 2024, 20:43
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2024, 20:43
Advertentie

Atlético Madrid gaat zich versterken met Clément Lenglet, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De 29-jarige Fransman wordt gehuurd van FC Barcelona en wordt door Los Colchoneros gezien als de makkelijkste optie. Dat betekent dat er definitief een streep zal worden gezet door de komst van Feyenoord-verdediger Dávid Hancko.

“Atlético heeft besloten Lenglet te contracteren, rekening houdend met de moeilijkheden bij de onderhandelingen met andere spelers”, zo luidt de berichtgeving uit Spanje. De club van trainer Diego Simeone keek de afgelopen weken ook naar Hancko, maar de onderhandelingen liepen stroef.

Afgelopen maandag berichtte Hancko zelf dat de onderhandelingen met Atlético erg stroef liepen en dat een akkoord onhaalbaar leek. De Madrilenen reageerden daar weer op door woensdag een fors verhoogd bod neer te leggen bij Feyenoord.

Verschillende Spaanse journalisten meldden dat Atlético inmiddels een bod van dertig miljoen euro had ingediend bij de Rotterdammers, maar van een doorbraak was wederom geen sprake. Vermoedelijk hield Dennis te Kloese vast aan zijn vraagprijs van veertig miljoen euro voor de Slowaaks international.

Met de komst van Lenglet gaat er definitief een streep door een eventuele transfer van Hancko naar Atlético. Diario AS meldt dat de komst van de Feyenoord-verdediger onmogelijk is geworden door het salarisplafond waar Atlético tegenaan zit, Lenglet geldt als een goedkoper alternatief. Ook Piero Hincapié (Bayer Leverkusen) bleek een onmogelijke operatie.

De komst naar Lenglet is echter nog niet volledig rond. Eerst zal nog een drietal spelers moeten vertrekken uit de Spaanse hoofdstad, zodat de club het salarisbudget niet overschrijdt, zo melden Spaanse bronnen. De club heeft namelijk al verschillende spelers aan de club verbonden deze transferperiode.

Zo kwam Julián Álvarez voor een bedrag van 95 miljoen euro over van Manchester City. Ook versterkte de club zich met Alexander Sørloth, Conor Gallagher en Robin Le Normand. Er werd in totaal bijna 200 miljoen euro uitgegeven aan deze spelers.

Bezig met laden …