voetbalzone

Atlético-middenvelder wil geschiedenis schrijven: ‘Dat maakt mij erg trots’

Thijs Post08 nov 2016, 14:10
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2016, 14:10
Advertentie

De naam Jorge Resurrección Merodio zal bij velen niet snel een belletje doen rinkelen, maar onder de voetbalnaam Koke maakt de Spanjaard al een paar jaar furore bij Atlético Madrid. Met deze club werd hij kampioen van Spanje en stond hij twee keer in de finale van de Champions League, waaronder afgelopen seizoen.

/

In gesprek met Goal kijkt hij nog een keer terug op de verloren wedstrijd tegen Real Madrid. “Het was een bijzondere reeks die we hebben afgelegd om zover te komen. Weer waren we dichtbij het schrijven van geschiedenis met Atlético, iets wat voor mij persoonlijk erg belangrijk is. Ik wil graag deel uitmaken van de historie van de club, want dat maakt mij trots.”

Ondanks het verlies in San Siro, het stadion waar de finale werd gespeeld, probeert de Spaanse middenvelder de positieve kanten van het bereiken van de eindstrijd in te zien. “Voetbal wordt altijd beslist op details. Als we onze slechte punten verbeteren en doorgaan met waar we al mee bezig zijn, dan moet het een keer goed komen. Dat is tenslotte ook dat wat het team heeft gevormd.”

Bezig met laden …