voetbalzone

'Atlético Mineiro versterkt zich wederom met voormalig PSV'er'

Daniel Cabot Kerkdijk04 mrt 2010, 22:07
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2010, 22:07
Advertentie

Nog geen jaar na zijn terugkeer naar Ecuador lijkt Edison Méndez weer voor een nieuw avontuur te kiezen. De oud-middenvelder van PSV keerde afgelopen zomer wegens privéomstandigheden terug naar zijn vaderland en tekende daar bij topclub LDU Quito, maar zou nu volgens diverse media uit Brazilië en Ecuador voor een transfer naar Atlético Mineiro staan.

/

Méndez speelde van 2006 tot 2009 in Eindhoven en veroverde in die periode twee landstitels met de Brabantse formatie. PSV liet hem voor een klein bedrag terugkeren naar Ecuador, waar de negentigvoudig international afgelopen seizoen uitkwam voor LDU Quito en bovendien uitblonk in de Copa Libertadores. Nu zou de dertigjarige Méndez dus weer voor een nieuwe transfer staan.

Verschillende bronnen melden dat Atlético bijna 300.000 euro betaalt voor Mendez. Bovendien zou Méndez zelf een tekengeld van 200.000 euro tegemoet kunnen zien. Op 7 juli volgt een medische keuring, waarna de middenvelder een tweejarig contract tekent. Bij Atlético Mineiro staat met Diego Tardelli reeds een ex-PSV'er onder contract. Hij was vorig seizoen met negentien goals topscorer.

Bezig met laden …