Atlético morst na bijzonder VAR-moment met scorende bankzitter Correa

Jordi Tomasowa04 feb 2023, 19:42
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2023, 19:42

Atlético Madrid is zaterdagavond in LaLiga blijven steken op een gelijkspel. Ángel Correa schoot de ploeg van trainer Diego Simeone na rust op voorsprong, maar Enes Ünal hielp Getafe vervolgens met een benutte strafschop aan een punt: 1-1. Atlético blijft vierde en vergeet weg te lopen van Villarreal, dat eerder op de dag met 3-1 verloor van hekkensluiter Elche.

Simeone ruimde tegen Getafe andermaal geen basisplaats in voor Memphis Depay. De Oranje-international bleef afgelopen zondag tegen Osasuna (0-1 winst) nog negentig minuten op de bank en moest het tegen Real Madrid (3-1 nederlaag) en Real Valladolid (3-0 winst) doen met invalbeurten. Álvaro Morata en Antoine Griezmann vormden tegen Getafe het aanvalsduo van de thuisploeg.

Morata dacht los Colchoneros halverwege de eerste helft op voorsprong te schieten, maar moest toezien hoe er een streep door zijn treffer werd gezet vanwege buitenspel. Met een uur op de klok werd er opnieuw een treffer van Atlético geannuleerd. Ditmaal schoot Correa de bal tegen de touwen. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz keurde de goal na tussenkomst van de VAR af.

De arbitrage zat er halverwege de tweede helft nog een keer naast. Correa schoot een rebound overtuigend binnen, waarna de Argentijn weer werd teruggefloten wegens buitenspel. Na het bestuderen van de beelden bleek Correa toch op gelijke hoogte te staan met de defensie van Getafe: 1-0. Correa, die al was gewisseld voor Yannick Carrasco, werd vervolgens besprongen door zijn juichende ploeggenoten. Lang kon Atlético echter niet van de voorsprong genieten. De bal ging op de penaltystip na een handsbal van Saúl Níguez. Ünal hielp Getafe na vijf nederlagen op rij vanaf elf meter aan een zwaarbevochten punt: 1-1.