Atlético na eclatante zege met één been in halve finale Copa del Rey

Robin Bruggeman19 jan 2017, 20:05
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2017, 20:05

Atlético Madrid heeft donderdagavond een flinke stap gezet richting de halve finale van de Copa del Rey. Het elftal van Diego Simeone was in het eigen Vincente Calderón met 3-0 te sterk voor Eibar en verschafte zichzelf daarmee een meer dan goede uitgangspositie met het oog op de return van volgende week.

/

Atlético verloor slechts tweemaal in de laatste 27 wedstrijden voor eigen publiek en kende ook tegen Eibar een prima start. Toch hadden de hoofdstedelingen de hulp van doelman Yoel Rodríguez nodig om de score te openen. Antoine Griezmann profiteerde na een half uur spelen optimaal van mistasten van de Spaanse goalie en scoorde zo voor de vierde keer in zijn laatste vijf duels voor los Colchoneros.

De thuisploeg had bijzonder weinig te duchten van een matig Eibar en zou de ontmoeting na rust definitief op slot gooien. Eerst tikte Ángel Correa binnen na een fraaie solo van Yannick Ferreira Carrasco, waarna invaller Kevin Gameiro luttele minuten later uit een hoekschop voor het derde doelpunt van de avond tekende. Atlético ging vervolgens freewheelend richting het einde van partij en kan zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de halve eindstrijd van het Spaanse bekertoernooi.