voetbalzone

Atlético overleeft zinderende slotfase en staat in halve finales

Daniel Cabot Kerkdijk28 jan 2010, 22:52
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2010, 22:52
Advertentie

Atlético Madrid heeft zich donderdagavond als laatste ploeg bij de laatste vier van de Copa del Rey geschaard. De ploeg van Quique Sánchez Flores zegevierde met minimaal verschil bij tweedeklasser Celta de Vigo, en maakte daarme haar halve misstap uit de heenwedstrijd (1-1) meer dan goed: 0-1. In de slotfase stond de lat een gelijkmaker van de Galiciërs in de weg.

De bezoekers kwamen dankzij een cadeau van Francisco Nogueroles na een klein half uur spelen op voorsprong. De verdediger verspeelde de bal aan Diego Forlán, die wel raad wist met het speeltuig en uiterst precies de bal in het net schoot: 0-1. De treffer was een hard gelag voor de thuisploeg, omdat Atlético in het eerste bedrijd zeker niet beter was dan de nummer zeventien van de Segunda División.

Het venijn in de tweede helft zat vooral in de slotfase. Atlético had legio kansen om doelman Yoel voor een tweede keer te passeren, maar Forlán, Sergio Aguëro en Simao Sabrosa faalden in de afwerking. Joselu had de bekerstrijd op zijn beurt een heel andere wending kunnen geven. De aanvaller kopte op aangeven van Roberto Trashorras eerst de tegen de lat, en daarna nog een keer naast.

Bezig met laden …