voetbalzone

Atlético Paranaense laat wereldberoemd probleemgeval na vier duels gaan

Erik van Dam12 apr 2014, 08:43
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2014, 08:43
Advertentie

De wegen van Atlético Paranaense en Adriano Leite Ribeiro scheiden na vier wedstrijden alweer. De 32-jarige spits haakte in januari aan bij de club uit zijn vaderland, nadat hij tweeënhalf jaar zonder club zat. Adriano begon midweeks voor het eerst in de basis bij Atlético, tegen The Strongest uit Bolivia. In dat duel scoorde hij nog ook, maar toch zit Adriano’s tijd er nu op.

voetbalzone

Atlético Paranaense maakt zaterdag via de officiële kanalen wereldkundig dat het contract van Adriano ‘met wederzijds goedvinden’ verscheurd is. Hij stond nog tot eind december op de loonlijst, maar is nu weer vrij om te gaan en staan waar hij wil. Over het hoe en waarom van de beëindigde samenwerking doet de Braziliaanse club geen mededelingen, maar er wordt gezegd dat hij op straat is gezet wegens een gebrek aan professionaliteit. Adriano zou twee keer een training hebben laten schieten, maar daags voordien wel zijn gesignaleerd in een populaire nachtclub.

Het is niet de eerste keer dat een avontuur van Adriano voortijdig stopt. Eerder in zijn carrière kampte hij met veel mentale problemen en door depressiviteit vlogen de kilo’s er aan bij de aanvaller. Een comeback bij AS Roma in het seizoen 2010/11 bleef beperkt tot vijf wedstrijden. Adriano, die in 47 interlands voor o Seleção 27 keer scoorde, had stiekem gehoopt nog mee te mogen naar het WK in eigen land.

Bezig met laden …