voetbalzone

Atlético rekent op voormalig Ajacied: ‘Hij speelt een erg sterk seizoen’

Gijs Freriks03 apr 2015, 19:21
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2015, 19:21
Advertentie

Toby Alderweireld keert terug bij Atlético Madrid. De verdediger liet drie weken geleden weten graag bij Southampton te willen blijven, maar sportief directeur José Luis Caminero heeft op de officiële website van de Spaans kampioen laten weten dat de 26-jarige Belg vanaf volgend seizoen weer deel uitmaakt van het eerste elftal van trainer Diego Simeone.

voetbalzone

“We zijn erg tevreden over de ontwikkeling die de verhuurde spelers hebben doorgemaakt. Óliver Torres en Alderweireld draaien bijvoorbeeld een erg sterk seizoen bij FC Porto en Southampton en we rekenen voor het volgende seizoen weer op hen”, aldus Caminero. Alderweireld kwam dit seizoen tot achttien Premier League-wedstrijden voor the Saints en daarin maakte hij één doelpunt.

De 44-voudig international speelde vijf seizoenen voor Ajax alvorens hij in de zomer van 2013 de overstap maakte naar Atlético. Hij kwam echter tot maar twaalf competitiewedstrijden en daarom besloten de Spanjaarden hem te verhuren aan het Southampton van manager Ronald Koeman. Alderweireld, die de club zeven miljoen euro kostte, heeft in het Vicente Calderón nog een contract tot de zomer van 2017.

Bezig met laden …