Atlético schittert in eigen huis vier dagen na overwinning op PSV

Daniel Cabot Kerkdijk17 sep 2016, 18:10
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2016, 18:10
/

Atlético Madrid heeft zaterdag opnieuw overtuigd in LaLiga. Een week na de 0-4 op Celta de Vigo zegevierde het team van Diego Simeone met 5-0 over Sporting Gijón, dat nu al elf uitduels met Atlético op rij op het hoogste niveau heeft verloren. Fernando Torres en Antoine Griezmann namen ieder twee treffers voor hun rekening; het overige doelpunt kwam op naam van Kévin Gameiro. Atlético, dat vier dagen geleden bij PSV won, staat nu tweede, met acht punten uit vier duels.

Atlético was in de eerste helft veel te sterk voor Sporting Gijón, dat zich geen raad wist met de aanvallende acties en overwicht van de thuisploeg. Het team van Simeone speelde intens en snel voetbal en dat wierp zijn vruchten af: na een half uur spelen stonden los Colchoneros reeds met 3-0 voor. Oog in oog met Iván Cuéllar schoot Griezmann in de tweede minuut al de 1-0 binnen en luttele minuten later mikte Gameiro het leer in de bovenhoek.

Sporting Gijón had niet alleen de handen vol aan de doelpuntenmakers, maar ook aan Nicolás Gaitán en Yannick Ferreira Carrasco aan de zijkanten. In de dertigste minuut was het opnieuw raak. Griezmann schudde een paar tegenstander van zich af en plaatste het leer onhoudbaar in de bovenhoek: 3-0. Na de onderbreking zochten de bezoekers uit Asturië naar een aansluitingstreffer, maar de defensie van Atlético stond als een muur. De voor Griezmann ingevallen Torres bepaalde uiteindelijk de eindstand: na voorbereidend werk van Ángel Correa maakte de aanvaller een kwartier voor tijd de 4-0 en in de extra tijd benutte el Niño een strafschop, zijn eerste als Colchonero sinds mei 2007.