voetbalzone

Atlético slaat zijn slag en betaalt miljoenen voor 'nieuwe Agüero'

Bart Kruyt28 mei 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014, 07:00
Advertentie

Atlético Madrid heeft zijn eerste topaankoop voor volgend seizoen zo goed als binnen. De Spaanse kampioen meldt op de website van de club dat het een akkoord heeft bereikt met San Lorenzo over een transfersom voor Ángel Correa. Wanneer de Argentijnse aanvaller door de medische keuring komt, zet hij zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen.

voetbalzone

Als een verrassing komt de transfer niet: Atlético wordt al geruime tijd met de negentienjarige Correa in verband gebracht en Agustín Jiménez, de zaakwaarnemer van de San Lorenzo-aanvaller, arriveerde begin deze week in Madrid om de transfer af te ronden. Atlético maakt niet bekend wat het betaalt voor Correa, maar naar verluidt gaat het om een bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro.

Correa speelde 48 competitiewedstrijden in het eerste elftal van San Lorenzo en wist daarin tien keer te scoren. Hij staat bekend als een zeer groot talent en wordt in Argentinië vaak vergeleken met Sergio Agüero, die zelf van Independiente naar Atlético ging en inmiddels voor Manchester City speelt. De Engelse kampioen werd ook met Correa in verband gebracht, maar de aanvaller vervolgt zijn loopbaan in het Vincente Calderón.


Bezig met laden …