voetbalzone

Atlético sluit voor 25 miljoen euro akkoord over Copa América-ganger

Erik van Dam16 jun 2016, 18:37
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2016, 18:37
Advertentie

Atlético Madrid heeft donderdag bevestigd dat het zich na afloop van de strijd om de Copa América versterkt met Nicolás Gaitán. De 28-jarige Argentijn wordt overgenomen van Benfica, waar hij nog een driejarig contract had. Naar verluidt betaalt de verliezend Champions League-finalist een bedrag van 25 miljoen euro voor Gaitán.

/

De transfer van Gaitán naar het Estádio Vicente Calderón hing al langere tijd in de lucht. De aanvallende middenvelder liep na zijn laatste wedstrijd van het seizoen bij Benfica in tranen van het veld. “Ik wil niet zeggen waarheen, maar ik ben dicht bij een transfer. Ik denk dat dit mijn laatste wedstrijd was”, gaf Gaitán destijds aan. In de weken die volgden was het wachten op bevestiging vanuit Lissabon of Madrid: nu is daar dus het officiële bericht van de Portugezen.

Zodra de strijd om de Copa América ten einde is, reist Gaitán af naar Spanje om de laatste formaliteiten in orde te maken. Aansluitend tekent hij een meerjarig contract bij de club van Diego Simeone. Namens Benfica kwam de Argentijns international tot 252 wedstrijden en 41 doelpunten, sinds hij Boca Juniors verliet.

Bezig met laden …