Atlético-tandem benut twee penalty’s voor tiende zege in elf duels

Erik van Dam31 okt 2013, 20:51
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2013, 20:51

Atlético Madrid heeft donderdagavond geen fout gemaakt in de elfde wedstrijden van het Primera División-seizoen. Los Colchoneros wonnen op verplaatsing bij Granada met 1-2, door een benutte penalty van Diego Costa in de eerste helft en een van David Villa erna. Daardoor nadert Atlético koploper Barcelona tot op een punt: stadsgenoot Real Madrid blijft in de achtervolging op plaats drie, met vijf punten achterstand.

/

Atlético zette negen van de eerste tien wedstrijden om in winst, maar was gewaarschuwd voor Granada. Vorig seizoen werd daar maar nipt gewonnen door een doelpunt van Arda Turan. Op bezoek in Los Cármenes ging Granada prima van start: de middenmoter mikte de bal na twaalf minuten al op de paal via Odion Ighalo, na een pass van Fran Rico. Een minuut later moest Thibaut Courtois een redding verrichten op een poging van Recio.

Diego Costa schreef de eerste kans voor Atléti op zijn naam: de aanvaller, die veel ophef veroorzaakte door niet voor Brazilië maar voor Spanje te kiezen om interlands bij te spelen, liet de mogelijkheid voor 0-1 te zorgen evenwel na. Teamgenoot João Miranda, die weer fit was en Toby Alderweireld daarmee op de bank hield, zag een kopdoelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Tien minuten voor rust braken de gasten de ban en was de verdiende voorsprong daar.

/

Villa werd naar de grond gewerkt door Diego Maínz en de bal werd op de stip gelegd: Diego Costa benutte de buitenkans en maakte zo zijn twaalfde van het seizoen. Daarmee liet hij Cristiano Ronaldo, die woensdag een hattrick maakte, weer achter zich op de topscorerslijst. Adrián mikte naast en liet de kans op een snelle tweede liggen. Na rust kwam de tweede er wél: Roberto bewaakte zijn doel goed en hield Villa en Koke af van scoren, maar zag hoe verdediger Jeison Murillo een overtreding beging op Villa.

Weer wees de arbiter naar de stip en dit keer ging El Guaje zelf achter de bal staan. Hij maakte geen fout en tekende voor zijn vijfde doelpunt in elf wedstrijden in het rood-wit van Atlético. Scoren bleek ook donderdag het grote manco voor Granada, dat de minste doelpunten van alle twintig clubs maakte tot nu toe: slechts zes. Nummer zeven kwam er wel, maar veel te laat: nadat Filipe Luis met zijn tweede geel was weggestuurd zorgde Ighalo nog voor de eretreffer, die Atlético echter niet meer in gevaar bracht.