Atlético wint en zet uitstekende reeks tegen Madrileense clubs voort

Daniel Cabot Kerkdijk22 sep 2015, 21:51
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2015, 21:51

Atlético Madrid continueert de uitstekende resultaten van de afgelopen dagen. De ploeg van Diego Simeone boekte dinsdagavond ten koste van Getafe de derde zege in zeven dagen tijd, na eerdere overwinningen op Galatasaray en Eibar. Atlético heeft in de laatste twee seizoenen geen enkele competitienederlaag tegen een club uit de provincie Madrid geleden: elf zeges en twee remises. Valencia ging tegelijkertijd onderuit bij Espanyol en kwam voor het eerst sinds maart 2011 in twee competitiewedstrijden op rij niet tot scoren.

Atlético Madrid - Getafe 2-0
De ploeg van Simeone was in de eerste helft veel aan de bal, maar richting de rust kreeg de streekgenoot diverse kansen op een doelpunt. Jan Oblak hield zijn doel echter schoon en zodoende zorgde de treffer van Antoine Griezmann in de vierde minuut voor het klassenverschil. Na een afgeslagen bal schoot Gabi op doel, waarna de Fransman de bal achter Vicente Guaita werkte: 1-0. Het bleek uiteindelijk de basis voor de zege van de thuisploeg daar Getafe er ook in de tweede helft niet in slaagde om een einde te maken aan een reeks van meer dan 900 minuten (!) zonder doelpunt tegen los Colchoneros. In de slotfase bepaalde Griezmann de eindstand, op aangeven van Jackson Martinez.

Espanyol - Valencia 1-0
Het was aan Jaume Domenech te danken dat Valencia, dat met Zakaria Bakkali aan het startsignaal verscheen, niet al in de rust tegen een kansloze achterstand aankeek. Uit een vrije trap van Marcos Asensio kopte Victor Álvarez de bal in de negentiende minuut tegen de touwen: 1-0. Domenech voorkwam daarna dat Álvaro González en Asensio het duel al in de eerste helft beslisten. In een rommelige tweede helft behield Espanyol de voordelige marge en slaagden los Che er zelfs na de inbreng van Paco Alcácer, Pablo Piatti en Sofiane Feghouli er niet in om voor gevaar voor het doel van Pau López te zorgen.