Atlético wint met gebruikelijk doelpunt Falcao van hekkensluiter

Bart Kruyt28 okt 2012, 20:34
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2012, 20:34

Atlético Madrid blijft Barcelona achtervolgen. De ploeg van Diego Simeone behield zondagavond de ongeslagen status in de Primera División, door met 3-1 te winnen van hekkensluiter Osasuna. Uiteraard pikte Radamel Falcao weer een doelpuntje mee: de scherpschutter van Atlético heeft nu in elf officiële wedstrijden op rij gescoord en maakte in die reeks in totaal zeventien goals. Atlético heeft na negen speelronden evenveel punten als Barcelona, dat dankzij een beter doelsaldo wel aan kop gaat. Pas in december komen Barcelona en Atlético elkaar tegen in de competitie.

/

Atlético Madrid - Osasuna 3-1
Negen wedstrijden en acht overwinningen: Simeone mag tevreden zijn over hoe Atlético Madrid presteert. De thuisploeg begon zondag uitstekend tegen Osasuna en drukte de hekkensluiter van de Primera División direct naar achteren, wat in de vijfde minuut een eerste goede kans opleverde. De voorzet van Luis Felipe op Raúl Garcia was op maat, maar de voormalig middenvelder van Osasuna schoot recht op Andrés Fernández op. Raúl Garcia ging even later na een steekbal alleen op de doelman af, maar kreeg onbedoeld de lachers op zijn hand toen hij uit het niets op de grond viel. Van een schwalbe was geen sprake: Raúl Garcia struikelde simpelweg op een opvallende wijze.

Atlético bleef druk zetten en een afstandsschot van Christian Rodriguez betekende het derde wapenfeit, voordat de vierde kans van de wedstrijd de openingstreffer opleverde. Een uitstekende vrije trap van Gabi werd binnengekopt door verdediger Joao Miranda, die Atlético daarmee op het juiste spoor zette. Vier minuten later mochten de supporters in het Vicente Calderón opnieuw juichen, al deed de doelpuntenmaker dat zelf niet. Raúl Garcia maakte na slecht uitverdedigen van Osasuna de 2-0 en besloot om uit respect voor zijn oude club geen feest te vieren.

Voor Atlético leek er geen wolkje aan de lucht te zijn. Osasuna liet in het eerste bedrijf maar weinig zien, maar kwam kort voor rust toch terug in de wedstrijd. Voormalig Roda-aanvaller Roland Lamah maakte er met een goed schot van randje zestien 2-1 van, waardoor de tweede helft zeker nog spannend was. De toeschouwers wachtten op het 'gebruikelijke' doelpunt van Falcao en die viel een kwartier voor tijd, toen de Colombiaan werd gevonden door Juanfran en met een volley zijn tiende doelpunt van dit seizoen maakte. Na 42 competitieduels staat de teller van Falcao op 34 doelpunten voor Atlético.

Levante - Granada 3-1
Levante staat dankzij een 3-1 overwinning op Granada gedeeld vierde: de tweede ploeg uit Valencia heeft evenveel punten als Real Betis, maar Real Madrid kan de twee ploegen later deze zondagavond nog inhalen. Obafemi Martins was de grote man bij Levante, door twee keer te scoren. Pedro Rios zette de tegenstander van FC Twente vervolgens op een ruime 3-0 voorsprong en de eretreffer van Granada-aanvaller Youssef El Arabi maakte de wedstrijd niet meer spannend. Levante heeft nu vier wedstrijden op rij (in alle competities) gewonnen.