voetbalzone

Aubameyang bezorgt Dortmund eerste competitiezege in acht weken tijd

Erik van Dam31 jan 2014, 21:22
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2014, 21:22
Advertentie

Pierre-Emerick Aubameyang heeft Borussia Dortmund vrijdagavond bij de hand genomen naar een welkome overwinning. Die Schwarz-Gelben waren de laatste weken behoorlijk dolende in de Bundesliga en pakten maar twee punten in vier wedstrijden. Dankzij de spits uit Gabon werd vrijdag uit bij Eintracht Braunschweig eindelijk weer eens gewonnen: het werd 1-2 tegen de promovendus.

voetbalzone

Met Mats Hummels voor het eerst sinds begin november weer achterin ging Dortmund de strijd aan bij die Löwen. Het rustpunt achterin stond geruime tijd aan de kant met een blessure, maar werd deze week fit bevonden door de medische staf en kreeg van trainer Jürgen Klopp direct zijn basisplaats in het team terug. Na bijna een half uur werd Dortmund voor het eerst gevaarlijk en dat gebeurde via Nuri Sahin.

De middenvelder zwaaide een vrije schop over de muur richting de bovenhoek, maar trof daar Daniel Davari die de bal stijlvol weghaalde. Twee minuten na die spelhervatting viel de 0-1 alsnog en was het Aubameyang die juichend wegliep. De Gabonese spits zette op de lijn het hoofd tegen een voorzet van Robert Lewandowski, na prima samenspel van de Poolse aanvaller met Marco Reus. Pas in de tweede helft slaagde Eintracht erin de achterstand weg te poetsen.

voetbalzone

De nummer laatst van Duitsland deed dat na een hoekschop vanaf rechts: die kwam laag voor en verdediger Benjamin Kessel zette precies hard genoeg de voet tegen de bal. Roman Weidenfeller verkeek zich op de lage inzet en was geklopt. Borussia gaf de moed niet op en via opnieuw Aubameyang greep het de volle buit in Braunschweig. Bij een snelle counter vond Reus de volledig vrijstaande maker van de 0-1 en met een schot in de lange hoek rondde die het af.

Er kwamen nog meerdere kansen voor het team van Klopp om de score uit te breiden. Een vrije schop van zo’n dertig meter van Reus ging via doelman Davari echter tegen de lat en vlak voor tijd redde het aluminium de thuisclub nogmaals: Henrikh Mkhitaryan stoof ervandoor en ging de keeper voorbij, maar raakte vervolgens de paal. Aan de overkant liet Jan Hochscheidt tot zijn afgrijzen dé kans op de 2-2 nog liggen. Dortmund komt op 36 punten door de overwinning, een punt minder dan Bayer Leverkusen.