voetbalzone

Aubameyang krijgt er naast Saudische interesse ook een optie in Europa bij

Noel Korteweg14 jul 2023, 21:00
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 21:00
Advertentie

Olympique Marseille is geïnteresseerd in Pierre-Emerick Aubameyang, zo meldt Sky Sports. De 34-jarige spits van Chelsea gaat Stamford Bridge deze zomer hoe dan ook verlaten en kan naar verluidt naar Saudi-Arabië, waar verschillende clubs naar zijn diensten hengelen. Met Marseille, dat zich snel officieel gaat melden, heeft de Gabonees dus ook een optie in Europa.

Aubameyang vertrok op de laatste dag van de winterse transferwindow in 2022 bij Arsenal om bij Barcelona te tekenen. Daar kende de pijlsnelle rechtspoot met 13 doelpunten en 1 assist in 24 wedstrijden een vrij goede periode, alvorens hij zes maanden later weer terugkeerde in Londen. Chelsea ging er met de spits vandoor om de aanval van een impuls te voorzien, maar het dienstverband pakte niet uit zoals beide partijen gehoopt hadden.

De 74-voudig international kwam slechts tot 22 optredens namens the Blues, waarvan 11 vanaf de aftrap. Aubameyang werd in de winterse transferwindow het slachtoffer van het koopgedrag van Chelsea, dat onder anderen Enzo Fernández, Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile en Noni Madueke binnenhaalde. Aubameyang viel door de komst van meerdere versterkingen buiten de boot en werd vervolgens niet eens ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League. De Londenaren werden uitgeschakeld in de kwartfinale door Real Madrid.

Er is deze zomer een ware exodus gaande bij Chelsea en die lijkt nog lang niet klaar. De Engelsen namen al afscheid van Kai Havertz, Mason Mount, Mateo Kovacic, Kalidou Koulibaly, Christian Pulisic, Edouard Mendy en Ruben Loftus-Cheek, terwijl N’Golo Kanté en César Azpilicueta transfervrij op zoek gingen naar een uitdaging elders. Naast Aubameyang staan onder anderen ook Hakim Ziyech en Romelu Lukaku op de nominatie om te vertrekken. Ziyech zag een transfer naar het Saudische Al-Nassr afketsen, terwijl Lukaku graag terug wil keren bij Internazionale.

Bezig met laden …