Aubameyang steelt de show met vier goals; Bayern morst

Gijs Freriks05 nov 2016, 16:22
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2016, 16:22

Bayern München heeft twee punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. Der Rekordmeister bleef op eigen veld op 1-1 steken tegen nummer drie TSG Hoffenheim. Borussia Dortmund was tegelijkertijd met 2-5 te sterk voor Hamburger SV en Pierre-Emerick Aubameyang scoorde vier keer. Bayer Leverkusen klom door een 3-2 zege op SV Darmstadt naar de zevende plaats.

/

Hamburger SV - Borussia Dortmund 2-5
Aubameyang werd de eerste Dortmund-speler sinds Michael Zorc in mei 1988 (Uerdingen, 4-2) die in één Bundesliga-wedstrijd vier keer heeft weten te scoren. De aanvaller had binnen 27 minuten al een hattrick te pakken: hij tikte na vier minuten de openingstreffer binnen en daarna trof hij nog twee keer doel. Met een overhoeks schot maakte de Gabonees er kort na de verplichte onderbreking zelfs 0-4 van en hierna ging de voet van het gaspedaal bij Dortmund. Nicolai Müller kon zodoende de eretreffer maken; de rechtsbuiten stond na een counter oog in oog met Roman Bürki en trapte met zijn linker raak. HSV leek na en uur zelfs terug te komen tot 2-4, maar die treffer werd vanwege een overtreding geannuleerd. Via Ousmane Dembélé en opnieuw Müller werd het uiteindelijk 2-5.

/

Bayern München - TSG Hoffenheim 1-1
Bayern kwam in het eerste kwartier niet veel verder dan een poging van Rafinha en kreeg na zestien minuten de 0-1 om de oren. Kerem Demirbay knalde de bal met zijn linker in de bovenhoek na een breedtepass van Nadiem Amiri. Hoffenheim, dat in mei voor het laatst niet wist te scoren in een uitwedstrijd in de Bundesliga, kon de voorsprong echter niet vasthouden. Steven Zuber probeerde een lage voorzet van Douglas Costa weg te werken, maar schoot het leer pardoes in zijn eigen doel: 1-1. Bayern en Hoffenheim gingen met die stand de rust in.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisploeg, maar Thiago Alcántara kopte na een scherpe voorzet over. Carlo Ancelotti hoopte met Kingsley Coman en Thomas Müller binnen de lijnen nog wat te kunnen forceren, maar het lukte de formatie uit Beieren niet meer om een tweede treffer te maken. Arjen Robben faalde met een hakbal in de afwerking, terwijl Mats Hummels in de slotfase de paal raakte en uit een hoekschop van Xabi Alonso naast kopte. Bayern kan de koppositie nu verliezen aan RasenballSport Leipzig.

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 0-3
De bezoekers, met Jeffrey Bruma in de basis, hadden het beste van het spel in de eerste helft. Vijf minuten voor de thee was het Mario Gómez die met zijn 140ste doelpunt in de Bundesliga zijn club de voorsprong gaf. De spits kopte een voorzet van Ricardo Rodriguez fraai in. Vlak na rust verdubbelde Gómez met zijn eerste dubbelslag in de Bundesliga sinds april 2013 de score. De thuisploeg drong hierna wel aan, maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten. Vlak voor tijd bepaalde Rodriguez uit een strafschop de 0-3 eindstand.

/

Bayer Leverkusen - SV Darmstadt 3-2
De thuisploeg begon uitstekend aan het duel. Het vele balbezit leverde in eerste instantie kansen op voor Javier Hernández, maar het was Hakan Çalhanoglu die die Werkself met een prachtig schot liet rusten met een voorsprong. Direct na de pauze was het alweer 1-1: Marcel Heller deponeerde de bal bij de tweede paal, waar Antonio Colak afrondde. De ploeg van trainer Roger Schmidt herstelde de verhoudingen echter snel via Julian Brandt, die na 55 minuten raak kopte. Charles Aránguiz zorgde weer tien minuten later zelfs voor de 3-1. Via Mario Vrancic kwam Darmstadt nog wel terug tot 3-2, maar hier bleef het bij.

FC Ingolstadt - FC Augsburg 2-0
FC Augsburg was na 45 minuten de meest ongelukkige van de twee. De Zuid-Duitsers, met Paul Verhaegh in de basis, kregen via Dong Won-Ji en Dominik Kohr enkele grote kansen en met name laatstgenoemde had met een schitterende volley veel pech dat deze uiteenspatte op de paal. In het tweede bedrijf bleef Augsburg aandringen, maar pas in de laatste minuten zorgden Raúl Bobadilla en Halil Altintop voor de bevrijdende 1-0 en 2-0.