voetbalzone

Aubameyang troeft Touré af als beste speler uit Afrika

Bart Kruyt07 jan 2016, 22:14
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2016, 22:14
Advertentie

Pierre-Emerick Aubameyang is donderdagavond voor de eerste keer in zijn loopbaan gekozen tot beste voetballer uit Afrika. De aanvaller van Borussia Dortmund eindigde vorig jaar nog als tweede achter Yaya Touré van Manchester City, die de trofee overigens vier jaar op rij wist te winnen, maar nu waren de rollen omgedraaid: Aubameyang eindigde als eerste, Touré als tweede.

voetbalzone

De 26-jarige Aubameyang heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug bij Borussia Dortmund en maakte in 2015 liefst 41 doelpunten voor zijn Duitse werkgever. Hij kreeg 143 punten bij de verkiezing van de Afrikaanse voetbalbond CAF, terwijl Touré er 136 verzamelde. André Ayew van Swansea City eindigde met 112 punten als derde.

De drie spelers werden uiteraard ook opgenomen in het elftal van het jaar, die verder bestaat uit doelman Robert Muteba Kidiaba (TP Mazembe), verdedigers Serge Aurier (Paris Saint-Germain), Aymen Abdennour (Valencia), Mohamed Meftah (USM Alger), middenvelders Sadio Mané (Southampton), Yacine Brahimi (FC Porto) en aanvallers Mbwana Ally Samatta (TP Mazembe) en Badhdad Boudnedjah (Étoile du Sahel).

Bezig met laden …