voetbalzone

Aurier krijgt weer grote naam achter zich: ‘Mensen maken fouten’

Erik van Dam22 feb 2016, 15:36
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2016, 15:36
Advertentie

Na de openlijke steun van Didier Drogba, vorige week, is er opnieuw een speler van naam opgestaan die vraagt om een milde straf voor Serge Aurier. Er dook een video van hem op waarin hij de vloer aanveegde met verschillende collega’s bij zijn club. Onder meer Laurent Blanc, Zlatan Ibrahimovic, Salvatore Sirigu en Gregory van der Wiel kregen ervan langs van de rechtsback.

/

Drogba, die veelvuldig met Aurier samenspeelde bij Ivoorkust, zei dat de verdediger een fout had begaan en dat het hem vergeven zou moeten worden. Samuel Eto’o komt nu ook op voor de jonge Ivoriaan. , die zo zijn carrière in Parijs eigenhandig om zeep hielp. “Fouten maken is iets menselijks. Belangrijker dan de fouten die wij maken is wat wij ervan leren”, geeft de Kameroense spits aan.

“Wordt er niet gezegd dat een toegegeven fout al de helft van de fout scheelt? Houd het hoofd omhoog, jonge broer. Kijk alleen nog achterom wanneer het je helpt om verder vooruit te komen”, adviseert Eto’o via Instagram. Het is nog steeds de vraag hoe zwaar Paris Saint-Germain zijn speler zal straffen. Voor nu is hij nog disciplinair gestraft door de Franse kampioen.

FIFPro
Ook spelersvakbond FIFPro roept op tot een niet al te zware straf voor Aurier, die zelf al spijt betuigde voor zijn actie op Periscope. Men hoopt dat Paris Saint-Germain de toekomst van Aurier niet op het spel zet omdat hij ‘twee, drie minuten’ vergat dat hij bepaalde verplichtingen heeft richting zijn werkgever, trainer en medespelers.

Bezig met laden …