voetbalzone

‘Australië en Zenit willen regeling treffen'

19 nov 2007, 07:07
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2007, 07:07
Advertentie
De Australische voetbalbond (FFA) en de Russische kampioen Zenit Sint-Petersburg zitten deze week om de tafel om een oplossing te vinden voor de affaire-Dick Advocaat. Dit meldt De Telegraaf in haar maandageditie.

Advocaat zou afgelopen zomer al een contract hebben getekend met de FFA, maar zwichtte deze maand voor een miljoenenaanbieding van Zenit om zijn aflopende contract te verlengen. Volgens Australische media zou de Nederlander meer dan twee miljoen euro op jaarbasis kunnen verdienen.

De Russen wilden zijn salaris over twee seizoenen Down Under afkopen, maar de Australiërs zouden alleen genoegen nemen met een afkoopsom van vele miljoenen. Komende week hopen beide partijen een regeling te treffen en zo niet, dan zal een rechter een vergoeding moeten vaststellen.

De naam Advocaat werd al langer in verband gebracht met Australië, dat al geruime tijd op zoek is naar een opvolger voor Graham Arnold. De Nederlander Rob Baan, die als technisch directeur in dienst is bij de FFA, fungeert momenteel als interim-bondscoach en zat afgelopen zaterdag tegen Nigeria (1-0 winst) op de bank.
Bezig met laden …