voetbalzone

'Australië heeft veel meer ervaring en weet wat haar te wachten staat'

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2010, 09:12
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2010, 09:12
Advertentie

Australië begint zondag het WK met de lastige wedstrijd tegen Duitsland. Middenvelder Jason Culina heeft echter veel vertrouwen in een goede afloop voor the Socceroos op het mondiale voetbaltoernooi in Zuid-Afrika. “Ik denk dat we een beter team hebben dan vier jaar geleden”, benadrukt de voormalig PSV’er op de website van de wereldvoetbalbond FIFA.

/

De 29-jarige Culina weet wel dat Australië het niet eenvoudig zal krijgen in Groep D. “Er zijn veel goede teams op het WK en wij zitten in een hele sterke groep met Duitsland, Servië en Ghana.” Toch denkt de middenvelder dat het elftal van Pim Verbeek de prestatie van vier jaar geleden (achtste finale) kan evenaren. “We hebben veel meer ervaring en weten nu wat ons te wachten staat.”

De international, die als voetballer in Nederland ook actief was voor Ajax, De Graafschap en FC Twente, is tevreden over Verbeek als bondscoach. “Hij is geweldig voor ons en een zeer intelligente man. Bovendien kent hij het Duitse voetbal ook wat beter door zijn Nederlandse achtergrond. Dat kan een voordeel voor ons zijn”, zo zei Culina.

Bezig met laden …