voetbalzone

Australië krijgt geen concurrentie en mag Asian Cup organiseren in 2015

Peter Nusselder05 jan 2011, 13:29
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2011, 13:29
Advertentie

Zoals verwacht mocht worden, is Australië aangewezen als organisator van de Asian Cup; het land van de Socceroos was de enige kandidaat en dus was het geen verrassing dat de Aziatische voetbalbond (AFC) het bid van de Australiërs goedkeurde. Dit werd woensdag bevestigd.

/

Alhoewel er geen tegenkandidaat was, moest het Australische bid wel officieel en via het gebruikelijke proces worden aangeboden aan het uitvoerend comité van de AFC. “De AFC is vandaag bij elkaar gekomen”, vertelde voorzitter Mohamad bin Hammam in Doha, “en we hebben besloten dat Australië het gastland wordt voor het toernooi om de Asian Cup in 2015.”

“We hebben alle initiatieven die in Australië ondernomen zijn om het voetbal verder te ontwikkelen, in ons besluit meegenomen”, vertelde de preses, “en we zijn blij dat we de organisatie van het toernooi aan dit land kunnen toewijzen, om de volgende stap in het ontwikkelingsproces aan te moedigen.” De Australiërs waren een maand geleden ook in de running om het WK in 2022 binnen te halen, maar de strijd om de wereldtitel ging naar Qatar.

Bezig met laden …