voetbalzone

Australië lonkt voor Iniesta: ‘Zijn komst zou een flinke investering betekenen’

Tim Siekman10 mei 2018, 20:03
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2018, 20:03
Advertentie

Andrés Iniesta liet na afloop van de met 5-1 gewonnen competitieduel met Villarreal weten dat hij nog niet weet waar zijn toekomst ligt: "Ik heb gezegd dat ik niet voor een andere club in Europa ga spelen en buiten dat houd ik alle opties open." De middenvelder van Barcelona wordt ook gelinkt aan een stap naar Australië en David Gallop bevestigt de interesse uit het land.

Iniesta gaf al aan dat er naast interesse uit China en Japan mogelijk ook belangstelling in Australië is. "Ik zal geen namen noemen, maar ik weet wel dat clubs uit de A-League hun interesse kenbaar hebben gemaakt”, aldus Gallop, werkzaam voor de Australische voetbalbond, geciteerd door ESPN. "Hij heeft aanbiedingen van over de hele wereld, maar Australië biedt hem een geweldige competitie."

Gallop wijst onder meer op de levensstijl in Australië. "En we zagen aan Alessandro Del Piero en enkele andere sterren dat de A-League aantrekkelijk is. De komst van Iniesta zou een flinke investering betekenen, zeker voor een van onze clubs, maar we hebben wat geld liggen en wij kunnen zelfs bijspringen. Een contributie welteverstaan, niet bedoeld voor het grote geld dat hij zou gaan verdienen. Dat is dan geld goed besteed."

Iniesta gaf al aan dat een deal binnenkort gesloten gaat worden: "Jullie komen het te weten wanneer ik het vertel. Er moeten nog wat dingen geregeld worden, kleine details. Ik zal proberen om de beste optie uit te kiezen. Ik probeer van iedere minuut te genieten en sta graag op het veld, dat is wat ik wil. Ik heb nog anderhalve week om hier te genieten en als het seizoen is afgelopen, richt ik mij op de Spaanse ploeg."

Bezig met laden …