Australië onder Baan te sterk voor Nigeria

17 nov 2007, 18:18
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2007, 18:18
Zonder toezien van de beoogde bondscoach Dick Advocaat heeft Australië zaterdag in Londen de oefeninterland tegen Nigeria tot een goed eind gebracht (1-0). Rob Baan, technisch manager van de Australische voetbalbond (FFA), zat op de bank.

De enige treffer op Craven Cottage kwam zeven minuten na de theepauze tot stand. Met een afstandschot zorgde David Carney voor de overwinning van The Soccerroos. Het was tevens de eerste interland treffer voor de middenvelder van Sheffield United.

Beide ploegen kregen in de eerste helft genoeg kansen. Brett Emerton, Harry Kewell, Scott McDonald en Nick Carle slaagden er niet in om Nigeria-goalie Dele Aiyenuga te verschalken. De Afrikanen zagen onder meer hoe een poging van Ayo Makinwa via doelman Mark Schwarzer op de lat belandde.

Overigens maakte Victor Anichebe niet zijn opwachting in de équipe van Berti Vogts. De aanvaller van Everton kan daardoor nog altijd voor het Engelse nationale elftal uitkomen.

Het was de bedoeling dat Advocaat na afloop van de ontmoeting officieel zou worden gepresenteerd als bondscoach van Australië. De Nederlander lijkt echter gekozen te hebben voor een nieuw, lucratief contract bij Zenit Sint Petersburg.