voetbalzone

Australië richt pijlen nu op Verbeek

21 nov 2007, 13:22
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2007, 13:22
Advertentie
De Australische voetbalbond blijft in Nederland op zoek naar een nieuwe bondscoach. Nadat Dick Advocaat 'nee' heeft verkocht aan het rekest van de Australiërs, is nu Pim Verbeek een grote kandidaat om de vacature in te vullen.

In augustus waren de speculaties daar dat Verbeek als rechterhand van Advocaat zou fungeren. Daar had de oud-bondscoach van Zuid-Korea geen trek in. Het antwoord is simpel: ik kom niet naar Australië om assistent te worden van Advocaat'', vertelde de Nederlander destijds in de Sydney Daily Telegraph. “Ik denk dat hij een fantastische coach is en hij is een goede vriend van mij, maar ik heb besloten mijn eigen weg te gaan. Ik was graag coach geworden van Australië, maar ik denk dat Advocaat een perfecte keuze is.''

Nu Advocaat is afgehaakt voor de baan, is Verbeek één van de belangrijkste kandidaten om alsnog hoofdcoach te worden bij de Australiërs. "Ik ben zondagavond vanuit Australië door een tussenpersoon van de bond gebeld met de vraag of ik interesse had in de functie van Australisch bondscoach", zei Verbeek in de papieren versie van Voetbal International. "Dat heb ik zeker. Het klinkt als een zeer interessante uitdaging."

Verbeek stapte in juli van dit jaar op als bondscoach bij Zuid-Korea, nadat hij de finale van de Asia Cup niet had bereikt. In 2006 begon hij met de job, nadat hij eerder als assistent bij Guus Hiddink in Azië zeer succesvol met de Koreanen was door de halve finale van het WK te bereiken.
Bezig met laden …