voetbalzone

Australië vraagt om gratie om WK in 2018 of 2022 te organiseren

Daniel Cabot Kerkdijk08 dec 2009, 07:54
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2009, 07:54
Advertentie

Australië heeft de wereldvoetbalbond FIFA dinsdag om gratie gevraagd. Het land heeft zich kandidaat gesteld om het WK in 2018 of 2022 te organiseren, maar kan niet beloven dat de andere sportcompetities stil liggen tijdens het WK. Dat is echter wel een van de regels van de FIFA. De Australische voetbalbond (FFA) hoopt dat de FIFA bereid is om tot een oplossing te komen.

De FFA heeft gevraagd of de competities door mogen worden gespeeld, mocht het bid van Australië succesvol uitpakken. "Ik hoop dat de officials begrijpen dat het doorspelen van de competities een noodzaak is in Australië. Ik geloof dat we daarover wel tot een oplossing kunnen komen", zegt Ben Buckley, voorzitter van de nationale voetbalbond FFA vol zelfvertrouwen.

De mondiale eindrondes worden gespeeld tijdens de Australische winter, en daardoor zullen grotere sporten als cricket, rugby en Australian Football moeten wijken voor het voetbal. Om het WK te kunnen organiseren zal er worden uitgeweken naar de grote stadions van die sporten. Die sporten hebben echter lange overeenkomsten met de grootste stadions van Australië, en kunnen niet zomaar hun competitiedata verplaatsen.

"Iedereen zal begrijpen dat er water bij de wijn moet worden gedaan als we tot een mooi WK willen komen. Maar ik ben er zeker van dat de oplossingen zullen worden gevonden." Over een half jaar zal duidelijk worden wie de organisatie van van 2018 voor haar rekening mag nemen. Over precies een jaar wordt de organisator van 2022 gekozen. Nederland is samen met België ook één van de kandidaten.

Bezig met laden …