voetbalzone

Australië wil Hiddink terughalen

29 nov 2007, 13:20
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2007, 13:20
Advertentie
Het nieuws dat Guus Hiddink in de clinch zou liggen met de Russische voetbalfederatie is aangekomen in Down Under. De Australiërs houden de situatie scherp in de gaten en willen de succescoach graag terughalen. Australië is nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Hiddink stond al eerder aan het roer bij The Socceroos, die onder zijn leiding de achtste finale van het WK 2006 haalden. De Achterhoeker herhaalt nu zijn kunstje in Rusland, waarmee hij zich plaatste voor het EK 2008. Desondanks gaan de onderhandelingen over een nieuw contract niet van een leien dakje. De Nederlandse bondscoach van de Russen is niet blij met de besprekingen en staat volgens The Australian in de kijker van de Australische voetbalbond.

Australië is al enige tijd op zoek naar een nieuwe bondscoach. De FFA leek Dick Advocaat binnen te halen, maar de Nederlander koos uiteindelijk toch bij een langer verblijf bij Zenit Sint Petersburg. Hierna kwam Pim Verbeek in beeld, maar ook Fabio Capello en José Mourinho worden genoemd als kandidaten.

Wanneer echter blijkt dat Hiddink beschikbaar is, weten de Australiërs genoeg. "Als hij beschikbaar is zullen we zeker met hem gaan praten", aldus FFA voorzitter Ben Buckley.
Bezig met laden …