voetbalzone

Australië wil stunten: ‘Misschien kunnen we Nederland en Spanje verrassen’

Thijs Post23 mei 2014, 11:17
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2014, 11:17
Advertentie

Het wordt voor het Nederlands elftal nog een flinke klus om de groepsfase van het WK te overleven. Er wordt vooral gewezen op de tegenstand van Spanje en Chili; Australië wordt gezien als zwakke broeder in de groepsfase. The Socceroos zelf geven zich niet zomaar gewonnen. Aanvaller Mathew Leckie waarschuwt Oranje.

“Spanje gaat heel erg moeilijk worden, maar we kunnen niet zeggen dat Nederland en Chili niet op dat niveau zitten. Alle tegenstanders in de groep zijn van wereldklasse, maar het zijn ook mensen", klinkt het in de Australische media. "Wij Australiërs zijn harde jongens, we gaan ons best doen, we spelen fysiek, maar we kunnen ook goed voetballen. Het kan een voordeel zijn dat zij niet precies weten hoe wij spelen. Misschien kunnen we ze verrassen.”

Australië begint het toernooi tegen Chili en Leckie, in clubverband actief voor FSV Frankfurt (de nieuwe club van Tom Beugelsdijk), weet dat het een zeer belangrijk duel is. “Een resultaat kan ons veel vertrouwen geven. We maken ons nog niet druk over de duels met Spanje en Nederland, we kijken eerst naar de eerste wedstrijd.”

Bezig met laden …