voetbalzone

‘Australiërs spelen met hun hart, dat shirt aantrekken doet iets met ze’

Peter Nusselder20 mei 2010, 11:52
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2010, 11:52
Advertentie

Pim Verbeek neemt na het WK in Zuid-Afrika afscheid als bondscoach van Australië. Het vele reizen en de tijdsverschillen breken de trainer op, die aan de slag gaat als coördinator van de jeugdteams van Marokko. Zijn tijd als bondscoach van de Australiërs had hij echter niet willen missen. “Nooit, maar dan ook nooit, zeuren ze. Het zijn geweldige gasten”, aldus Verbeek.

/

Niettemin is de Nederlandse oefenmeester er ook niet rouwig om dat zijn werk bij The Socceroos er na het WK op zit. “Deze baan is niet gezond. Ik vlieg jaarlijks tien keer op en neer naar Australië”, legt Verbeek uit in het Algemeen Dagblad. “En om mijn internationals te zien spelen vlieg ik kris, kras door Europa. De tijdsverschillen slopen je. Het went ook nooit. Dat had ik niet nog vier jaar volgehouden.”

Eerst wacht echter het toernooi om de wereldtitel. Australië opent op 13 juni tegen Duitsland. “Je gunt het niemand, maar dat Michael Ballack vanwege een blessure ontbreekt bij ons duel met Duitsland scheelt natuurlijk een slok op een borrel”, vindt Verbeek. “Mijn spelers interesseert het alleen totaal niet tegenover wie ze staan.” Vervolgens treffen de Australiërs Ghana en Servië.

Over de mentaliteit van zijn spelers heeft Verbeek in ieder geval nooit iets te klagen gehad. “Australiërs spelen met hun hart. Dat shirt aantrekken doet iets met ze. Ze zitten 28 uur in het vliegtuig, maar de volgende dag trainen ze voluit. Nooit, maar dan ook nooit, zeuren ze. Het zijn geweldige gasten. En Duitsland? We zullen vol gas geven en zien wat het oplevert.”

Bezig met laden …