voetbalzone

Australiërs vol goede moed: 'Wij winnen daarna met 3-0 van Nederland'

Matthijs van Laar07 dec 2013, 09:15
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2013, 09:15
Advertentie
/

Australië lijkt bij voorbaat kansloos om door de groepsfase op het WK heen te rollen. Met wereldkampioen Spanje, vice-wereldkampioen Nederland en het sterker geachte Chili stuiten de Socceroos op drie ploegen van formaat, maar zoals het de sportmaffe Australiërs betaamt, zien zij de ook de positieve kanten van die loting. FC Utrecht-middenvelder Tommy Oar is dan ook vol goede moed.

Na afloop van de wedstrijd tegen NEC deed de jonge Aussie met een brede lach het in zijn ogen ideale scenario uit de doeken. "Ik denk dat Nederland van Spanje verliest in de openingswedstrijd. Daarna zal Oranje in het tweede duel tegen ons worstelen met zichzelf en mede daardoor kunnen wij met 3-0 winnen", zei Oar, die vervolgens aan de zijde van landgenoot Adam Sarota zijn lach niet kon bedwingen.

"Het is natuurlijk voor ons een heel zware loting, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter", klonk het serieuzer. "Maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Als je aan het WK mag deelnemen, wil je ook tegen de beste ploegen spelen. Nou, dat gaan we inderdaad doen komende zomer in Brazilië. Wij zijn in groep B de absolute underdog. De andere ploegen zullen ons onderschatten. Hopelijk kunnen wij daarvan profiteren."

Binnen de selectie van FC Utrecht werd de Australiërs al op het hart gedrukt dat zij in juni kansloos zullen zijn tegen Oranje, maar die gedachte gaat er bij de Australiërs in Nederlandse dienst niet in. "Onze kracht is ons karakter, onze wedstrijdmentaliteit en onze teamgeest. Daar kun je ook op een WK ver mee komen", besloot Oar in gesprek met de NOS.

Bezig met laden …