voetbalzone

Australisch trio belooft Socceroos ook na WK trouw te blijven

Peter Nusselder24 jun 2010, 11:59
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 11:59
Advertentie

Hoewel er geruchten waren dat sommige spelers van het Australisch elftal na het WK zouden stoppen als international, hebben Tim Cahill, Harry Kewell en Lucas Neill aangegeven voorlopig nog gewoon voor hun land uit te blijven komen, als ze worden geselecteerd. Het trio richt zich op het toernooi om de wereldtitel in 2014. “Ik ben een trotse Australiër”, vertelde Cahill. “Ik blijf zo lang voor mijn land spelen als ik kan.”

/

Bedanken voor de Australische is voor de aanvaller dan ook geen optie. “Ik geef alles. Het enige wat me kan stoppen is een serieuze blessure”, laat Cahill weten in de internationale media. Kewell sluit zich daarbij aan. “Als ik geselecteerd wordt voor Australië, blijf ik ervoor spelen. Ik denk dat mijn korte optreden op dit WK heeft aangetoond dat ik weer terug ben.”

De linkspoot vindt het jammer het toernooi voor hem en zijn ploeggenoten nu afgelopen is. “Het is erg zonde dat we niet verder zijn”, vindt Kewell. “Maar ik denk niet dat dit mijn laatste WK was.” Ook verdediger Neill denkt nog niet aan stoppen. “Zolang ik kan blijven presteren op een constant niveau, blijf ik mijn land natuurlijk helpen. Ik wil iets winnen voor mijn land en de jonge spelers verder op weg helpen.”

Bezig met laden …