voetbalzone

Australische bond houdt voet bij stuk en blijft schorsen bij fopduiken

Robert Smid01 sep 2010, 13:09
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2010, 13:09
Advertentie

Het is een noviteit in de voetballerij: het schorsen van spelers die op een succesvolle manier een fopduik hebben gemaakt. De Australische voetbalbond schuwt er niet voor om spelers voor dit spelbederf te schorsen en heeft afgelopen weekend dan ook hard opgetreden tegen spelers die een schwalbe produceerden. En voorlopig wijkt de bond niet uit van het eigen standpunt.

Patricio Perez van Central Coast Mariners en Michael Baird van Perth Glory schrokken toen zij maandag te horen kregen dat zij de aankomende twee duels toe moeten kijken. Beide spelers wisten een penalty te versieren door een fopduik te maken in de vijandelijke zestien. Beiden kunnen niet in beroep: het besluit staat namelijk vast en is niet aan te vechten.

De Australische voetbalbond (FFA) heeft in een reactie laten weten dat zij geen boodschap hebben aan ‘spelbedervers’. “Dat heeft voor ons geen plek in het Australische voetbal. We hebben een ervaren panel dat wedstrijden analyseert. Zij hebben het voordeel dat zij vanuit een soms beter standpunt situaties kunnen zien. Wij zijn dan ook blij dat zij een aanvulling zijn op ons scheidsrechterskorps”, aldus FFA-voorzitter Ben Buckley.

Bezig met laden …