voetbalzone

Australische bondscoach: 'Die drie maken het elke ploeg moeilijk'

Bart Kruyt17 jun 2014, 17:50
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 17:50
Advertentie

Australië verloor de eerste groepswedstrijd op het WK met 3-1 van Chili en zal woensdag dus 'alles of niets' moeten gaan spelen, wil het nog verder komen in het toernooi. The Socceroos kunnen de borst echter nat maken: de ploeg van Ange Postecoglou speelt tegen Nederland, dat vrijdag nog met 1-5 won van wereldkampioen Spanje. Australië staat dus voor een loodzware opgave.

Postecoglou heeft er zin in, zo vertelde hij op de persconferentie van dinsdag. "Het is voor ons een enorme uitdaging om het aanvallende spel van Oranje te stoppen", zei hij volgens het ANP. "Ze hebben voorin Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder, die maken het iedere ploeg moeilijk." De bondscoach is niet van plan om veel te gaan wijzigen in zijn opstelling: "We deden het niet zo slecht tegen Chili."

Er zullen heel wat Australische fans aanwezig zijn bij het treffen in Porto Alegre: na Brazilië en de Verenigde Staten is Australië het derde land wat betreft de aanschaf van WK-tickets. Tussen de 15.000 en 20.000 Australiërs reizen hun voetbalploeg achterna door Brazilië.

Vermoedelijke opstelling Australië: Ryan; McGowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson; Leckie, Jedinak, Bresciano, Milligan, Oar; Cahill.

Bezig met laden …