Australische titelstrijd diep in blessuretijd beslist door arbitrale dwaling

Peter Nusselder23 apr 2012, 11:27
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2012, 11:27

Brisbane Roar is zondag voor de tweede maal op rij kampioen van Australië geworden, maar de ploeg heeft op wel erg curieuze wijze hulp gehad van scheidsrechter Jared Gillett. Een belachelijke beslissing van de arbiter leverde tegen Perth Glory een penalty en daarmee de overwinning op.

De vier minuten blessuretijd waren zelfs al verstreken bij een 1-1 tussenstand, toen titelhouder Brisbane tegen het Perth Glory van voormalig FC Utrecht-verdediger Bas van den Brink nog eenmaal ten aanval trok. Besart Berisha kreeg nog een schietkans, maar zijn inzet werd geblokt. Een tweede mogelijkheid volgde, maar hierbij schoot de speler van Brisbane volledig naast de bal.

Gillett was er echter van overtuigd dat Berisha gevloerd werd en wees gedecideerd naar de strafschopstip. De fanatieke protesten van Perth konden hier uiteraard niets meer aan veranderen. Berisha zelf zette zich achter de bal en schoot zijn elftal na meer dan 96 minuten naar de Australische titel.