voetbalzone

Australische voetbalbond denkt aan Nederlandse opvolger Verbeek

Bart Kruyt23 mrt 2010, 07:07
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2010, 07:07
Advertentie

Het is niet uitgesloten dat de Australische voetbalbond na de zomer opnieuw aan de slag gaat met een Nederlandse bondscoach. Na het aangekondigde vertrek van Pim Verbeek laat bondsvoorzitter Ben Buckley dat weten in de Sydney Morning Herald. “We hebben de laatste tijd prettig samengewerkt met Nederlandse trainers, dus dat zullen we in ons achterhoofd houden”, zei hij.

/

Guus Hiddink kwam in 2005 als bondscoach naar Down Under en ging een jaar later met het land naar het WK in Duitsland. Hij werd opgevolgd door Verbeek, die in de zomer met Australië naar Zuid-Afrika gaat. Na dit toernooi zal hij echter vertrekken bij The Socceroos: Verbeek heeft aangegeven dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

De Football Federation Australia (FFA) is reeds begonnen met het zoeken van een nieuwe keuzeheer en sluit niet uit dat er opnieuw een Nederlander aan het roer komt te staan. “We zullen het er ook met Pim over hebben en denken wat te kunnen hebben aan zijn mening”, zei Buckley. “We hebben al wat CV’s ontvangen, maar vooralsnog doen we het rustig aan.”

Patrick Kisnorbo
Op het aankomende WK in Zuid-Afrika lijkt Verbeek het overigens te moeten gaan stellen zonder Patrick Kisnorbo. De verdediger van Leeds United liep een achillespeesblessure op en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Het WK is nog haalbaar, maar volgens Leeds-manager Simon Grayson moet Kisnorbo het toernooi haast zeker missen.

Bezig met laden …