voetbalzone

'Australische voetbalbond wil Rijkaard aantrekken als opvolger Verbeek'

Bart Kruyt25 mrt 2010, 09:27
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2010, 09:27
Advertentie

Johan Neeskens kan terugkeren naar Australië. De voormalig verdediger werkte in 2006 al als rechterhand van Guus Hiddink bij The Socceroos en kan opnieuw als assistent-trainer aan het werk gaan. Frank Rijkaard moet dan wel op de aanbieding van de Australische voetbalbond ingaan.

/

Pim Verbeek liet onlangs weten dat hij na de zomer afscheid zal nemen als bondscoach van de WK-ganger en de bondsleden denken aan een Nederlandse opvolger. Volgens de Australische krant The Daily Telegraph is Rijkaard benaderd, maar de Amsterdammer heeft in eerste instantie niet positief gereageerd. Rijkaard is nog maar net bezig bij Galatasaray en wil zijn werkgever niet snel in de steek laten.

De Australische bond zou nog wel met een aanbieding willen komen, in een uiterste poging om Rijkaard (en diens assistent Neeskens) op andere gedachten te brengen. Het lijkt er echter op dat The Socceroos verder moeten zoeken naar een opvolger voor Verbeek, die aangaf toe te zijn aan ‘een nieuwe uitdaging’. Op het WK speelt Australië tegen Duitsland, Servië en Ghana.

Bezig met laden …