voetbalzone

Austria Wien onder de indruk: 'AZ speelt het beste voetbal van Nederland'

Robert Smid20 okt 2011, 12:31
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2011, 12:31
Advertentie
/

Austria Wien is op zijn hoede voor de aankomende tegenstander in de Europa League: AZ. De Oostenrijkers hopen een mooie uitslag uit het vuur te slepen met het oog op de volgende ronde van de Europa League. De Alkmaarders zijn de afgelopen weken goed in de gaten gehouden door de technische staf van Austria Wien en één ding is duidelijk geworden: AZ is een geduchte tegenstander voor de ploeg.

Karl Daxbacher, hoofdtrainer van de Oostenrijkers, is onder de indruk geraakt van het spel dat de ploeg van Gertjan Verbeek op de mat weet te leggen. “AZ speelt het beste voetbal van Nederland. Ajax, PSV en Feyenoord hebben de grootste namen, maar AZ speelt het voetbal zoals wij in Oostenrijk van Nederlandse clubs gewend zijn. Ze spelen met een jonge ploeg aanvallend, verzorgd en gedurfd voetbal. AZ is in goede vorm”, zo stelt de trainer op de officiële website van AZ.

Austria Wien heeft in de afgelopen twee wedstrijden drie punten bij elkaar weten te sprokkelen. Uit bij Malmö FF werd er met 1-2 gewonnen, terwijl de thuiswedstrijd tegen Metalist Kharkiv verloren ging met dezelfde cijfers. Daxbacher hoopt dus te stunten en is niet bang om naar voren te voetballen. “We willen naar voren spelen en agressief op de bal jagen. Natuurlijk gaan we niet zonder na te denken druk zetten, maar we houden niet van defensief voetbal.”

Bezig met laden …