voetbalzone

Auxerre doet wat het moet doen en legt de bal weer bij Marseille

Matthijs van Laar25 apr 2010, 18:58
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2010, 18:58
Advertentie

De Franse titelstrijd spitst zich volledig toe op Olympique Marseille en Auxerre. Terwijl de concurrenten punten blijven morsen en inmiddels nagenoeg kansloos zijn, wist Auxerre zondag de zaken netjes op een rijtje te houden. De verrassende nummer twee van de Ligue 1 rekende gedecideerd af met Toulouse en moet nu hopen dat de koploper later op de avond punten laat liggen tegen AS Saint-Étienne.

Van druk of spanning was weinig te bemerken bij de ploeg uit de Bourgogne, die echter wel een lastige eerste helft kende. Gezien het geringe aantal kansen wekte het dan ook geen verbazing dat de twee teams de kleedlokalen opzochten met de 0-0 stand nog steeds op het bord. Meteen na de hervatting bracht Benoît Pedretti daar verandering in. De dit seizoen volledig opgeleefde middenvelder schoot raak uit een vrije trap.

Met een prachtige volley van Iereneusz Jelen besliste Auxerre het duel halverwege de tweede helft. Daarmee was de koek voor de Pool nog niet op. Na een lange voorzet van Valter Birsa werkte Jelen namelijk tien minuten voor tijd zijn tweede en Auxerre’s derde binnen. AJA komt door de afgetekende zege op twee punten van Marseille, dat dus nog wel de kans heeft om het gat later op de dag weer te vergroten tot vijf.

Overige uitslag:

Lens – Valenciennes 1-1

Bezig met laden …